Енина празнува в събата, 12 октомври

На 12 октомври (събота), в навечерието на Петковден, е празникът на с. Енина. Всяка година казанлъшкото село отбелязва своя празник с богата музикална и спортна програма. Тържествата в съботния ден започват от 9 часа с празнична литургия. От 12.00 часа ще бъде открит обновеният център пред кметството с детска площадка. В програмата са включени и изпълнения на детски състави от градината и училището в с. Енина. Ще бъдат наградени и победителите и участниците в детски футболен турнир. По традиция всяка година за празника на Енина се провежда мотокрос състезание, което събира почитатели на този спорт от цялата страна, както и много гости. Началото на състезанието е от 10.00 часа . Друга спортна проява в празничния за енинци ден е футболната среща между отборите на гр. Крън и домакините. Тя ще започне от 15.00 часа.
В празничния концерт от 12 часа и 30 мин., ще вземат участни популярни наши изпълнители – Милко Калайджиев, Тодор Кожухаров, Жоро Мирчев, Поли Паскова и Здравко Мандаджиев, както и музикални състави от Енина.
Проф. Генчо Начев, ректори на висши учебни заведения в страната, шведският консул, представители на бизнеса и др. ще бъдат гости за празника на село Енина. За финал на тържеството кметството на населеното място е приготвило празнична заря.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram