Елица Баракова се готви за световно, съотборничките й остават на „Паниците“ още седмица

С група от 20 състезателки и без много от миналогодишните титулярки, представителният женски тим на „Казанлък Волей” започна лятната си предсезонна поготовка. Новият старши треньор Десислава Величкова поведе отбора към лагер „Паниците”, където от понеделник се провеждат активни занимания. Групата от 20 състезателки на „Казанлък Волей” ще тренират в Балкана две седмици. Новият старши треньор на „розите” Десислава Величкова ще наблегне повече на общофизическата подготовка и обем. Тя е планирала много преходи и кросове с маршрути в Калоферския Балкан.

И до днес шефовете на волейболния клуб не дават нови подробности за селекцията, но е ясно че девойките старша възраст на клуба, които играха и при жени, и в националните отбори, ще бъдат част от новия тим на „Казанлък“, който ще търси място в тройката на най-добрите в женското направление.

Кои са новопривлечените състезателки, ще бъде огласено едва след подписването на договорите с тях, уточняват от клуба.

От първата тренировка отсъства една от основните състезателки на „розите“ от миналия сезон – центърът Елица Баракова, която бе повикана в националния отбор по волейбол на България за девойки старша възраст (до 20 години), който започна подготовка за предстоящото световно първенство в Пуерто Рико от 11 до 19 септември.

Пподготвителенният лагер с девическите националки тече в Пловдив, под ръководството на Иван Петков и казанлъчанина Радослав Бакърджиев.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram