Държавата изглежда твърде нестабилна

Мигрантската вълна неминуемо дестабилизира държавата. Ердоган ползва кризата за да изнудва Европа, но тази карта може да се обърне срещу него.  Това заяви Радион Попов, който в своята дипломатическа кариера е изкарал 12 години в държави от Близкия изток, в това число и в Сирия. Държавата ни изглежда дестабилизирана от скандали и засилването на престъпността, въпреки розовите отчети на ръководството на МВР. Позицията на Радион Попов.

https://www.youtube.com/watch?v=XTEg1vMSmAo

Радион Попов

„Ако Русия и Америка не постигнат трайно и стабилно решение на този конфликт, Европа досега доказва само неспособността си за обединени действия, както по ликвидирането на конфликта, виждаме че няма никаква действена коалиция за борба срещу Ислямска Държава, така и по решаването на кризата с бежанците. Европа е разединена, преките последствия от това, ще бъдат понесени от няколко държави но ние сме една от първите потърпевши.

Моето наблюдение и моите усещания сочат, че България не е напълно готова да се справи с това нещо. Никоя държава по отделно не е готова, според мен да се справи. Нито прекриването на границата е реален факт, нито взаимодействието между армията и полицията е на лице. Агенцията по бежанците се тресе от корупционни скандали. В МВР зреят накакви процеси, които доказват инфантилността на това ръководство. Не съм оптимист.

Обстановката е толкова дестабилизирана, че аз лично се чудя как още няма силен трус в кабинета. Вероятно премиерът ще върви по линията на отстраняването на този или на онзи  доказал се неефективен министър.  Държавата изглежда твърде зле. Дестабилизирана от тези  скандали от засилването на престъпността, въпреки розовите отчети на ръководството на МВР.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram