Дърво порути кола и жилище

Паднало дърво в междублоковото пространство на улица „Братя Жекови“ 62 в Стара Загора нанесе щети на лека кола и апартамент на първия етаж на жилищна сграда. Инцидентът е станал тази сутрин в 10.00 часа, при съвсем тихо време.

 “Чу се някакъв трясък, помислих, че асансьорът е пропаднал. Проверих, разбрах, че няма проблеми. Когато излязох на южната тераса, видях стъклата от дограмата върху плочките и клоните на дървото в самата тераса”, сподели Паун Паунов, чието жилище е пострадало.  

Клоните на дървото са нанесли поражения върху дограмата на южната тераса на апартамента на Паунов.  „Има и пукнатини“, показва собственикът
.   

От август месец 2020 година, община Стара Загора е дала разрешително за подкастряне на клоните и премахване на изгнили дървета в района около блока. Хората са подавали нееднократно сигнали. В района, освен това дърво има още едно от северната страна на блока, което също е паднало преди време. То обаче не е нанесло поражения. По думите на хората, поне пет дървета в района около блоковото пространство, са с изместен център на тежестта и са потенциално опасни.

Началникът на Отдел „Озеленяване“ към Община Стара Загора Николай Стоев съобщи, че приоритетно първо се работи по сигнали или разрешителни за премахване на опасна зеленина в районите около училища, детски градини и оживени улици и булеварди. Причината – ако там се случи инцидент, има опасност последиците да са много по-тежки. С две вишки за премахване на опасните дървета и подрязване на короните, разполага общината. Единият от резачите е болен, затова и се налага самият Стоев да поема тези функции. Собствениците на пострадалата лека кола и на апартамента, ще бъдат обезщетени, съобщиха още от общината.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram