Драгомир Петков подава оставка

„Заявявам, че подавам оставка като общински съветник в община Казанлък, издигнат от Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“ в изборите за общински съветници и кметове, проведени на 29 октомври 2023 година. Моля, на основание чл. 30, ал. 4, т. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общинска избирателна комисия предсрочно да прекрати пълномощията ми.“

Това е текстът в заявлението на Драгомир Петков до Общинска избирателна комисия – Казанлък, което той е подписал в присъствието на общинските съветници от групата на Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“ и на основателя и ръководителя на Коалицията инж. Николай Ибушев. Решението си Драгомир Петков е заявил в писмена форма на 6 декември 2023 г. и е адресирано до Общинската избирателна комисия чрез Председателя на Общински съвет – Казанлък. Очаква се в рамките на същия ден г-н Петков да депозира заявлението си за оставка като общински съветник в канцеларията на Общински съвет – Казанлък.

Общинските съветници от „Алтернативата на гражданите“ уважават избора на Драгомир Петков и му пожелават успехи в неговите бъдещи начинания.

Оставката идва след извънредното заседание на общинския съвет на 5-ти декември. Тогава Инж. Владимир Чучумишев, председател на групата общински съветници от Коалиция „Алтернативата на гражданите“, в началото на заседанието направи политическо изказване, в което подчерта, че от 2 години политическата обстановка в България е променена, а от един месец тази промяна е настъпила и в общините, включително и в община Казанлък. „Така че трябва да се съобразяваме не само с квотните и професионалните принципи по структуриране на постоянните комисии в Общинския съвет, но и с тази промяна в политическата обстановка у нас. Най-добре е всички да разберем това и да го възприемем – отбеляза Владимир Чучумишев. – Във всички наши разговори, ние, съветниците от „Алтернативата на гражданите“, сме се ръководили от тези фактори. Надявам се, че всеки ще разбере и възприеме настъпилите промени и, че нашето заседание ще бъде ползотворно, ръководено от принципите, залегнали в Правилника за работа на Общинския съвет.“

Внесени бяха две предложения за състав на комисиите – едно от 18 общински съветници, представители на групите „Алтернативата на гражданите“, „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Възраждане“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ и едно от групата на ПП ГЕРБ.

Въпреки апела за съгласие, такова не бе постигнато по отношение състава на постоянните комисии и начина на гласуване, което наложи и най-разумния изход – точката да се отложи.

След отлагане на точката общинските съветници се споразумяха да се консултират отново в пълен състав на Общинския съвет от 37 души и да се обяви нова дата за извънредно заседание за сформирането на постоянните комисии в ОбС, за да започне неговата работа.

Източник:zakazanlak.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram