До края на годината няма да започне ромонтът на моста при с. Ягода

До края на тази година не се предвижда да започне ремонт на мостовото съоръжение при с. Ягода на първокласния път I-5 Стара Загора – Казанлък, това съобщиха за Радио Стара Загора от АПИ – Стара Загора. 

Към този момент финансов ресурс не е осигурен и изработването на технологичния проект не е възложено за мостовото съоръжение. Съобразно средствата, предвидени за проектиране през следващата година, ще се възложи проектирането на аварийно-възстановителни работи на надлеза на път III-5007 Ягода – Конаре над път I-5 Казанлък-Стара Загора. След като проектът бъде изработен, одобрен и финансово обезпечен ще бъдат възложени ремонтните дейности. Дотогава за осигуряване безопасността на пътуващите движението в 100-метров участък от третокласния път III-5007 Шаново-Ягода в района на увреденото съоръжение ще се осъществява в една лента, се казва в писмо на АПИ изпратено до Радио Стара Загора след запитване.

Конструкцията на мостовото съоръжение на първокласния път I-5 Стара Загора – Казанлък беше сериозно компрометирана през юни 2020 година, когато извънгабаритен багер счупи трегерите му.

От АПИ информират още ,че ремонтът на 18,4 км от път II-66 Богомилово – п. в. „Чирпан – Изток“ започнал през декември м. г. и се изпълнява по график. Към момента са оформени земните окопи, почистена е крайпътната растителност, работи се по усилване на пътната основа, където е необходимо, а в участъци с обща дължина около 10 км е положен неплътен асфалтобетон /биндер/. Предстои полагането на износващия пласт асфалтобетон. При сухо и добро време се предвижда дейностите да завършат през ноември т.г.

До края на годината не са предвидени ремонти на други участъци от републиканската пътна мрежа в област Стара Загора.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram