До края на годината има възможност съкратените в „М+С Хидравлик“ да бъдат върнати на работа

128 работещи в казанлъшкото предприятие „М+С Хидравлик“ предстои да бъдат съкратени потвърди прокуристът на фирмата Владимир Спасов. Причината за мярката е все по-ярката рецесия, в която Европа навлиза. Коментарът на Спасов по темата:

„Съкращенията са в резултат на започналият спад още в средата на миналата година на икономическата активност в Европа и в България. Естествено, че България няма как да стои настрана от всичко, което се случва  в Европа. Намаления на помощите за селско стопанство, спиране на инфраструктурни проекти, съсредоточване на средства само и единствено в посока на „Зелена сделка“ и военно производство, което няма как да покрие голямата икономическа картина, която съществува в Европа.

Да ние опитахме в рамките на три месеца, съгласно разрешеното законодателство да работим на намалено работно време, за наша сметка, естествено, стремейки се да не намаляваме възнаграждения на работниците, но след изтичане на този срок, нормалната следваща мярка е да пристъпим към съкращения.

И за съжаление, докато в някой европейски държави, в които икономическата ситуация е ясна там има възможност за подкрепа от страна на държавата, за да не бъдат съкращавани хора, у нас тези неща не се виждат и съответно не се предвиждат, у нас е по-важно кой на кого ще се разсърди

Ние имаме над 30% спад на поръчките и ще съкратим 10% от хората, които работят, за съжаление ще ги съкратим искрено се надявам, че след изтичане на срока, в който могат да бъдат регистрирани на борсата до края на годината може да ги вземем обратно, защото опитваме редица други мерки, които да дадат възможност да излезем бързо от настоящата ситуация. „

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram