До края на годината записват участниците в Международния конгрес по тракология

31 декември е крайният срок за регистрация на участниците и изпращане на резюмета на докладите им за Международния конгрес по тракология, който ще се проведе в Казанлък. Регистрацията се осъществява на интернет страницата на конгреса – www.thracology2017.com, съобщават от НАИМ.

13-ият международен конгрес по тракология ще се проведе в града на розите от 3 до 7 септември 2017 г. под общото работно заглавие „Древна Тракия: мит и реалност”.
Организатори са Националният археологически институт с музей при БАН в партньорство с Институт за балканистика с център по тракология към БАН, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Исторически факултет, Катедра Стара история, тракология и средновековна история, Катедра Археология и Исторически музей „Искра”.

В програмата на конгреса ще бъдат включени доклади, засягащи всички аспекти на и подходи към проучването на тракийската древност. Историята, археологията, изкуството, културата, езикът, религията, нумизматиката, епиграфиката и интердисциплинарните изследвания на древна Тракия и тракийското културно наследство ще бъдат сред дискутираните теми в широк хронологически обхват, от късната бронзова епоха до късната Античност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram