Дориан Дерменджиев вдигна на крака лондонската зала „Трокси“

Дориан Дерменджиев, от отбора на СК „Аргус ММА Казанлък“, се завърна със златен медал от Лондон, където участва в силен турнир от веригата WCMMA 20, измежду шампионите на Европа. В своята категория 77 кг. Дориан спечели най-ценния си медал в състезанията по ММА за аматьори, представяйки достойно страната си, Казанлък, треньора Красимир Аладжов и влизайки в ранглистата на Европа.  В двубой срещу англичанина Марсел Романовски казанлъшкият боец игра с превъзходство, въпреки славата на съперника му, който няма загуба за последните две години. Срещата завърши победоносно с 3:0 съдийски гласа за представителя на казанлъшкия „Аргус ММА“. Дориан, който пазеше силите си за силния турнир, успя отново да вдигне на крака  лондонската публика. Преди години, при гастрол в столицата на Великобритания, казанлъшкият младеж бе горещо аплодиран, но от музикалната сцена, като пианист. В по-ранни години Дориан се славеше като възпитаник на музикалния педагог Мариана Мъгева.

24-годишният казанлъчанин, предпочел днес да търси място сред най-добрите на сцената при бойците, отново ликува, а радостта му намери израз в спонтанно излизане от клетката и развяване на националния трибагреник, докато съдиите изчакваха завръщането му на ринга, за да обявят победителя в срещата.

От четиримата българските участници, заминали за Лондон в надпреварата, която се проведе на 12 юни, двама се завърнаха с медали. В турнира участваха общо  38 състезателя от Великобритания, Испания, Румъния, Ирландия, Испания, Бразилия, Литва и България.

Домакин на проявата бе прочутата зала „Трокси“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram