Дописват програмата за волейболното първенство при жените, „Казанлък” гостува на „Левски” при старта

Програмата за НВЛ жени е в почти завършен вид и част от информацията вече е качена в сайта на бгволейбол.бг. В страницата на федерацията обаче все още стоят данните от финала на миналия сезон. 18 кръга включва редовния сезон на тазгодишното волейболно първенство при жените в елита с 9 участници. Основният спонсор на лигата е фирмата „Демакс +“, като първенството ще носи същото име. Лигата има и ново лого. Ще има и награден фонд, както в мъжкото първенство.

За първи път в историята ще се проведе мач за Суперкупата на България при жените. Срещата ще се състои на втори ноември, понеделник, от 18:00 ч. в спортната зала „Иван Вазов“ в Стара Загора. По регламент в спора за трофея, трябва да се срещнат шампионът от Националната волейболна лига и носителят на Купата на страната през миналия сезон. През изминалата кампания „Марица“ (Пловдив) записа исторически за клуба златен дубъл, спечелвайки и двете титли. До последно волейболистките от Пловдив водиха здрава битка с „Левски“ (София), като „сините“ останаха със сребърните медали в първенството и загубиха Купата след 2:3 в решителната трета среща от финалната серия. Именно тези два тима ще се изправят един срещу друг в спора за Суперкупата.

С този сблъсък ще се даде старт на новия сезон при дамите. Първият кръг на Национална волейболна лига  ще бъде на 6-и и 7-и ноември.

Все още се уточняват часовете и датите на някои от мачовете. Женският отбор на Казанлък ще изиграе първата си среща от новото първенство в зала „Сиконко” срещу вицешампионките от миналия сезон- отборът на „Левски” София. По програма за тях, следващият им мач е удома срещу „ЙЕБ Шумен 05 ”на 13 ноември. Девет кръга ще се изиграят през ноември и декември. Гостуване на „Спартак” „Бургас 07” и „Раковски” Димитровград, и домакински  двубои срещу ЦСКА и „Марица” са посочени в проектопрограмата за срещите до края на декември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram