Домакините от клуб „Роза“ доминираха на паркета в Казанлък

Над 120 танцови двойки участваха в Откритият турнир „Купа Казанлък” и Купа България, организирани от КСТ „Роза”, БФСТ и Община Казанлък. Събитието се провежда за 22-ра година в града на розите. Единствено в три години от съществуването на спортния клуб, ръководен от фамилията Петър и Ваня Радеви, Казанлък не организира турнирите. Започва да се превръща в традиция и направата на трети турнир- за изгряващи звезди, който предшества Купа Казанлък и Купа България. Тази година в него участваха над 100 състезателя.

деси и стоянДесислава Тенева и Стоян Петров се изкачиха на почетната стълбичка, при това четири пъти в турнирите на своя клуб. С първо място са в Открития турнир на Казанлък в клас 18 В на латина. В А клас, 18 А+А са първи, но на стандартни танци и втори на латина. Втори са в Купа България при младежи стандарт.

Поредно силно състезание направиха Калоян Бялков и Симона Семова, които са с трето място в 18 А+А на Открития турнир „стандарт” и трети при младежи на Купа България в тази дисциплина. В многобоя от двата вида танци за младежи Бялков и Семова са калоян и семонаjpgносители на златен медал, а на с второ място са Стоян Петров и Десислава Тенева.

Блестящо представяне направиха при аматьорите, над 19 години, Йоанна Шишкова и Валентин Иванов, смесената двойка на „Роза” и „Загора Данс” с първи места в Открит турнир и за Купа България на „латина”.

Клуб „Роза” е с три първи места и при по-малките. В клас 13 Е златни медали спечелиха Никсън Цветков и Александра Гечева. Първи в 13 Д са Мартин Бялков и Виктория Петрова. Радостин Николов и Рая Йовчева също оглавиха класирането при 15-годишните.

Ден по-късно в Пловдив турнир за Купа България, в който „Роза” участва със смесената двойка Шишкова- Иванов, очаквано първи в своята група на аматьорите.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram