Доброволческа кампания ще набира средства за Диан Костов

Екипът на Сдружение „Бъдеще за децата” инициира доброволческата кампания „Нашата Доброволческа Коледа”.
Коледни играчки или украса за елхата могат да бъдат изпратени или донесени лично, на адрес гр. Казанлък, ул. „Войнишка” 25. Желателно е те да бъдат ръчно изработени. Крайният срок за участие е 30.11.2015 г.
Всички получени артикули ще бъдат предложени на обществеността на 5 декември – Международния ден на Доброволеца, в рамките благотворителен базар „Hand made за кауза”.
Събраните средства Сдружение”Бъдеще за децата” ще дари за личната кауза на Диан Костов. Призивът е отправен към граждани, бизнеса, фирми и предприятия, медии, институции, училища, детски градини и социални услуги.
Това не е първата дарителска акция, която сдружение „Бъдеще за децата” провежда. През март местната организация покани казанлъчани заедно да подкрепят кампанията „Усмивка за Петя”. Събраните средства от дарителските касички бяха на стойност 263,72 лв.
28-годишният младеж от Казанлък се нуждае от спешна операция на двете тазобедрени стави и подмяната им с изкуствени имплантa, които ще бъдат изработени по поръчка, така че да съответстват на неговата костна структура. Цената на двата индивидуални, поръчкови импланта е около 24 000 лева.
Диан страда от костно-ставно заболяване и от няколко месеца, с голяма болка, може да направи само няколко стъпки, с помощта на патерици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram