Доброволци садиха дръвчета в детски и учебни заведения от казанлъшко

Над 50 броя дръвчета – дъбчета от вида цер (Quercus cerris), бяха засадени в детски и учебни заведения от община Казанлък, благодарение на инициатива на „МЦР-Взаимопомощ“. Те са дарени от СЗДП, ДГС-Лесидрен и държавен разсадник Лесидрен, и са с доказан произход.

Организатори на кампанията са Гората.бг, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България, с участието на повече доброволци, млади хора и деца.

След получаване на дръвчетата те бяха раздадени на желаещите от Детска ясла „Пролет”, Детска градина „Славейче”, ПГ „Иван Хаджиенов”, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, ОУ „Кулата”, СУ „Екзарх Антим I”, Детска градина „Буратино”, ОУ „Паисий Хилендарски“” с. Хаджи Димитрово, сдружение „Василица”, Thracian spirits, „Юнайтед Авангарт Артист”, „Дом за стари хора 3”, „Дневните центрове за деца и пълнолетни лица с увреждания“, будни граждани на Община Казанлък и „Кремона – България” АД.

Церът е широколистно листопадно дърво със силно развита коренова система, която прониква дълбоко в земята, силно ветроустойчив. В идеални условия живее до 700 години.

Организаторите благодарят на включилите се и се надяват да са вдъхновили повече деца, ученици и жители на oбщина Казанлък за отглеждане на дръвчета и вярват, че това е първата такава инициатива от много подобни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram