Доброволци от „Пазители на розата“ с нови идеи за акции

Председателят на старозагорската партийна организация Валентина Бонева и младежкият лидер  Вероника Делибалтова и представител на Националния съвет на БСП, се срещнаха със социалисти  в село Самуилово.

Делибалтова  посети  населеното място и партийната организация  като член на  работната група, утвърдена от Изпълнителното бюро на НС на  БСП за провеждане на отчетно-изборната кампания, която тече от 15-ти октомври  в Стара Загора. Те присъстваха на отчетно-изборно събрание на местната партийна организация в старозагорското село. „Очаквам да преминат всички събрания по правилата и по устав”, каза Делибалтова, която се надява на „активна партийна работа в общинската организация, на нормална обстановка и да се следва  целта за оздравяване на структурите, тъй като предстоят местни избори през 2015 год.”.

Партийните дейци в Самуилово след като приключиха с отчетно-изборния процес, изразиха гражданската си тревога от поведението на кметския наместник Атанасия Иванова към хората. Според социалистите е недопустимо недоразумението и страха, които създава  сред тях, необясними са въведените такси  от Иванова за гражданите и ограничението на читалищните дейци за влизане в сградата им. Делибалтова и Бонева  не успяха да се срещнат с Атанасия Иванова, тъй като на кметската врата бе обявено отсъствието й до 3-ти ноември, те предложиха до завръщането й проблемите на жителите да се обсъдят  и с общинските съветници.

По-късно председателят  Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова, Елеонора Петрова – член на Националния съвет на БСП и на Националния съвет на Младежкото обединение, се срещнаха с областния и общинския младежки лидери  в Стара Загора Климент Пенчев и Диана Михалева. Четиримата обсъдиха регионални инициативи за  националната доброволческа кампания „Пазители на розата“.  Кампанията се провежда  от  младежки групи, които  решават проблеми на хората, дори и  в малките населени места с помощта на държавните и общинските институции в България.  Старозагорските социалисти  споделиха своя успешен опит като доброволци в „Пазители на розата”, както и идеите си за предстоящи акции.

„Нашите инициативи търсят решения на важните въпроси за гражданите, за едни те са малки проблеми, за други  – големи, за нас, те просто имат решения, каза Елеонора Петрова. Младите хора недоумяват как за Деня на будители читалищни дейци  не могат да прекрачат своя  храм на културата в едно българско село.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram