Доброволци на НЧ,,Зора-1902″ с активно участие в кампанията по почистването

Членовете на НЧ „Зора-1902” активно се включиха в националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Доброволците чистиха от двете страни пътя между с. Голямо Дряново и с. Дунавци. Бяха събрани голямо количество пластмасови бутилки, битове отпадъци и автомобилни гуми.
След приключване на почистването, участниците се събраха на построените от тях беседки в местността „Гецово кладенче” да отпразнуват добре свършената работа.
В деня на националното почистване в Казанлък се включиха различни организации, като особено активни бяха членовете на Младежкия общински съвет. Освен че напълниха доста чували с отпадъци, те откриха и чанта с документи, които предадоха веднага на служители на РУ „Полиция“ – Казанлък. Висока активност проявиха младите хора от МГЕРБ, които чистиха дерето, източно от стадиона.
Кандидатките за короната на Царица Роза също бяха много дейни и въоръжени с чували и ръкавици, почистиха Северен парк.
В събота и неделя от Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ са извозени 182 тона битови отпадъци. 90% от събраните отпадъци в град Казанлък са извозени, както и в някои насалени места на територията на общината. Днес, понеделник, 22 април 2013 г., извозването на отпадъците, събрани в националната кампания „Да изчистим България за един ден“ на територията на общината, продължи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram