Добрият пример или как Виолета накара цяло училище да спортува

„Щастлива съм, че сбъднах една своя мечта“. Така Виолета Бъчварова, състезателка по волейбол от казанлъшкия женски клуб и ученичка в 11 клас на СУ „Екзарх Антим I“, обяснява личния си мотив да бъде инициатор и деен помощник в организирането на “Детски спортен празник” под надслов “Бъди активен, избери спорт” в своето училище. Среща подкрепата на директора Радиана Стефанова и своите учители, за да направи събитието възможно.

Целта на мероприятието, което се проведе на 6 юни, вторник, е насърчаването на повече деца да бъдат активни и да бъдат запознати с различните видове спорт в Казанлък като превенция на затлъстяването при подрастващите. Началото на спортния празник постави рок група „Метаморфоза‘‘. Поканата за участие в него уважиха шестима треньори, доказали се в своите области – Боян Стоянов (футбол), Методи Маринов (волейбол), Станимир Недев (баскетбол), Атанас Кацаров (тенис на корт) и Тенчо Караенев (ММА). Децата от IV-ти и V-ти клас оставиха цветни отпечатъци от ръчичките си за спомен и всички заедно закриха празника със зумба – по хореография на Гергана Начева. Ротари клуб – гр. Казанлък също помагат в организацията на събитието, зарадвайки с малки подаръчета участниците в празника.

„Желанието ми е да достигна до повече хора, на които да покажа, че спортът е не само дисциплина или предмет в учебната програма, а е и начин на живот и гаранция за по-добро здраве. Заредена съм с много енергия и вярвам, че това е само началото на една прекрасна инициатива, в която вложихме много любов, усмивки и разбира се, усетихме, че всичко е постижимо. Осъзнах, че усилията си заслужават, защото видях удовлетвореността по лицата на всички участници. Спортът е здраве, спортът е дисциплина, спортът ни прави по- добри“, разказва Виолета.

Освен на местния „Казанлък Волей“, Виолета Бъчварова е и състезател от националните девически гарнитури на България, потомствен спортист. Нейната фамилия Бъчварови от години е свързана с волейболния спорт в града на розите, развиват и спонсорират клуба, ръководен от президента Васил Аргиров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram