Днес, 03.06.2023г. – Живата памет на Вис виталис

1997 – В Казанлък бе учредено Сдружение на приятелите на Испания „Надежда“.

1997 – Започна работа базата в с. Горно Изворово – организирана бе лятната почивка на учениците от община Казанлък.

1997 – „Процесът по приватизацията на фирмата приключи, предстоят касова приватизация и конкурси. Работниците са пуснати „ан блок“ в отпуски за 4 седмици“, заяви в интервю директор на „Севт“ АД  г-н Николов.

1997 – „Идеята за хармонията между тялото и духа – това е и философия, и бойно изкуство“, – обясни в интервю на Красимир Ганев Пламен Маринов, който разказва историята на китайските бойни изкуства, за монаха Данмо и учението в манастира Шаолин.

1998 – 25-тата си годишнина отбеляза в този ден Общинският младежки дом – Казанлък.

1998 – Специалната награда за цялостно участие в Националния конкурс за детска рисунка „Франция, здравей!“ спечелиха децата от Детския комплекс в Казанлък.

1998 – Община Казанлък спечели и второто дело за собствеността на детския лагер в с. Равда.

1998 – Костадин Костадинов и Иво Якимов спечелиха първите места на републиканските турнири по тенис на маса „Топ 12“.

1998 – Състоя се премиерата на първата книга на Стоянка Минева „Път по рана“.

1999 – Членовете на Българския лекарски съюз в Казанлък изпратиха до всички най-важни институции в страната и града обръщение-декларация, в което заявиха, че не могат да поемат пълна отговорност за здравето на хората в общината поради натрупани и неразрешени финансови проблеми.

1999 – Правилник за организацията на общинските съвети бе изготвен в Казанлък по време на работно заседание на Съвета на председателите на общинските съвети от страната.

1999 – 11 фолклорни ансамбъла, в т. ч. 4 чуждестранни, взеха участие в открития в този ден в Казанлък Международен фолклорен танцов фестивал „Долината на розите“.

2000 –Състоя се премиерата на четвъртата книга на Веселин Стоянов „Белите полета на спомена“.

2000 – В този ден кметът Стефан Дервишев откри Центъра за информация и услуги на населението в община Казанлък.

2001 – Управителят на фирма „Доблен“ Иван Добрев прогнозира в интервю, че по време на розобера ще бъдат набрани по 300 кг. от декар. Към момента фирмата имаше ок. 500 дка собствени насаждения с рози и ок. 1000 дка с лавандула.

2001 –Гост на Казанлък по случай Деня на града и Празника на розата бе президентът Петър Стоянов.

2001 – В розовите градини край с. Горно Черковище се състояха традиционните ритуали „Розобер“ и „Розоварене“.

2001 – Пред клуба на дейците на културата бе експонирана изложба-базар на изкуствата на художници от Гимназията за промишлени форми в Казанлък „Акад. Дечко Узунов“.

2001 – Поетът Валери Станков от гр. Варна спечели наградата от конкурса „Магията любов“, организиран от Община Казанлък и в. „Искра“.

2002 – В този ден се навършиха 2 години от създаването в Казанлък на Центъра за информация и услуги. Над 10 хиляди бяха обработените молби за периода, 370 – жалбите от граждани, недоволни най-често от незаконното строителство, близо 6 хиляди бяха молбите, отнасящи се основно за строителство.

2002 – СДС – Казанлък се обяви против затварянето на детските градини през лятото, след като зам.-кметът Кирил Кирилов информира, че в Казанлък ще дежурят две детски градини – в кварталите „Изток“ и „Запад“.

2003 – Фотограф-художникът от Казанлък Бедрос Азинян бе автор на оформлението на корицата на сп. „ФО“. Публикувана бе една от най-новите му композиции „Той, Тя, Тя“.

2003 –Ученици от Стара Загора нарисуваха в този ден най-голямата карта на България с площ 500 кв. м. – в знак на протест срещу Закона за регионалното развитие, който определи 6 административни района, между които не беше Стара Загора.

2003 – По 1 лв. 35 ст. за килограм се изкупуваше розовият цвят в кампания, 2003.

2004 – Фото-портретите на две казанлъшки дами – Петя Кефалова, пиар на Община Казанлък, и Виолета Маринова – управител на агенция за недвижими имоти, бяха включени в изложбата на фоторепортера на БНТ и БТА Светлозар Недев „Тя, жената, която може и знае защо“, която събра снимките на 35 успели в различни сфери дами от Старозагорска област.

2005 – Четирима бяха Почетните граждани на Казанлък, за удостояването на които Общинският съвет взе решение: д-р Георги Китов – за изключителни постижения в областта на археологията и издигане престижа на община Казанлък; инж. Пеньо Кирацов – за огромния принос за индустриалното развитие и културния просперитет на града; Добромир Гущеров – за дългогодишната му обществено-полезна дейност за издигане престижа на общината и направените дарения с непреходна стойност, и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион – за цялостната му дейност и големия  му принос за развитието и просперитета на Казанлък в областта на духовната сфера и укрепване баланса между различните вероизповедания. С вписване в Почетната книга бяха  удостоени: арх. Кръстьо Попов, Урсула Коста и д-р Радка Арнолд.

2005 – С тържествена церемония и издигане знамето на Казанлък беше открит в този ден реконструираният площад „Севтополис“. Проектанти  на обновения център бяха арх. Иванка Гераскова и арх. Димитър Димитров. Площадът беше реконструиран за по-малко от 2 месеца със средства на Община Казанлък и Програма „Красива България“.

2005 – Вторият туристически триатлон „Бодлите на розата“, организиран основно от ТД „Орлово гнездо“ в рамките на Празника на розата, стартира в този ден от Лъвовата чешма. В него се включиха 30 туристи от Казанлък, Стара Загора, Сливен, София и др. градове на страната. 

2005 – Открит бе офис на “Римини газ”. Фирмата обяви намерението си да инвестира 35 млн. лева в проекта по газифицирането на Казанлък, което да приключи през 2006 г.

2005 – По време на Празника на розата екипът на радио „Вис виталис“ прие гости – колеги от радио „Нов век“ във ВАЗ – гр. Толияти, побратимен на Казанлък. В Долината на розите бе заснето едно от изданията на поредицата „Самарски съдби“ – гр. Самара.

2006 – Японският традиционен театър „Кьоген“ гостува в Казанлък по време на

Празника на розата. Своя спектакъл представиха актьори от школата „Окура“. Театралната форма Кьоген възниква в Япония преди около 700 години през периода Муромачи (14 в.) и се изпълнява в паузите между сериозните пиеси от театър Но. Пиесите на Кьоген представляват комедиен диалог, чиято тематика се фокусира върху емоциите и живота на обикновения човек.

2006 – Три изцяло реконструирани обекта бяха открити в Казанлък в този ден в присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, областната управителка Мария Нейкова и други гости. Открит бе реконструираният на стойност 211 672 лева предгаров площад, към който бе изграден и паркинг за над 30 автомобила. Открити бяха и обновената спортна зала на стадион „Севтополис“, втората в България с терафлексно покритие, и ремонтираното Инфекциозно отделение на болницата в Казанлък.

2006 – В ОДК „Св. Иван Рилски“ се проведе заключителният етап на националния конкурс „Казанлъшка роза“ в раздела по биология. По темата „Казанлъшка маслодайна роза“ твориха 58 участници, а до защита бяха допуснати 13 деца. Председател на журито бе Христо Ламбев – експерт по етерично-маслени култури в Института по розата в Казанлък. Гости на тържествената вечер по награждаването на лауреатите в конкурса бе 30-членна делегация на Европейската асоциация на института за неформално образование през свободното време на децата и младежите.

2006 – В Изложбената зала на ул. „Искра“ 4 бе открита изложба живопис на 20 казанлъшки художници, които представиха над 40 творби на тема „Натюрморт“.

2006 – 27 деца на възраст от 4 до 7 г. се включиха в конкурса за детска песен, организиран за 16-та поредна година от ШИ „Емануил Манолов“ в рамките на Празника на розата. Първа награда бе присъдена на Иван Костадинов, второто и третото място бяха за Десислава Иванова и Стефан Гешев. Голямата награда спечели Теодора Манджурова. При децата 6-7 г. се откроиха Валентино Бабат, Дана Мария Стайнова и Петър Добринов, съответно класирани на първо, второ и трето място. Голямата награда в тази група бе за Ивелина Делчева.

2007 – Посланници от 12 държави бяха сред официалните гости на Празника на розата в Казанлък. В този ден официално бе открит реконструираният православен храм „Св. пророк Илия“ в квартал „Кулата“. В традиционното празнично шествие участие взеха над 2 600 души. Заключителният концерт от програмата за Празника на розата бе с участието на народната певица Николина Чакърдъкова.

2008 – Боньо Мирчев остана кмет на село Енина – според решение на Административния съд в Стара Загора. Съдът отхвърли оспорването на Решение на ОИК в Казанлък за регистрирането на кандидата за кмет в Енина. Жалбата срещу решението на Избирателната комисия бе подадена от кандидат-кметовете в Енина Мирчо Ченалов от партия ГЕРБ и Сава Койчев от Комунистическата партия на България.  

2008 – ОДЗ „Еделвайс“ представи петата си поред постановка на детската театрална студия „Смехоранчета», в която участваха 31 деца  –  „Спящата красавица“ по Шарл Перо. Сценарият и режисурата бяха дело на педагогическия екип на детското заведение с подкрепата на Театър „Л. Кабакчиев“.

2008 – Зам.-министърът на културата Надежда Захариева връчи грамоти на наградените ученици от Националния младежки конкурс за изящни и приложни изкуства. Министерството на културата присъди 41 награди на даровити деца от гимназиите по изкуствата. Първа награда и стипендия спечели Емел Осман Тисова – в 9 клас на НГПИД „Акад. Д. Узунов“, специалност „Промишлен дизайн“. В конкурса участваха 180 произведения на 142 ученици от училищата по изкуствата.

2009 – На ученическите игри по лека атлетика в Сливен отборите на ПМГ „Н. Обрешков“ 8-10 клас и ОУ „Мати Болгария“ 5-7 клас момчета спечелиха първо и второ място в отборното класиране и множество индивидуални награди.

2009 – Към този момент продължаваше оценяването на щетите в сградите на ЛХМ „Чудомир” и ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”, сериозно пострадали от проливния дъжд и градушката, поразила и посевите в Казанлъшко на 30 май с. г. От спешен ремонт се нуждаеха покривите на музея и гимназията, в чийто училищен двор няколко дни разчистваха останките от поваленото от бурята вековно дърво. На мястото му посадиха ново дръвче.

2010 – Поради отпаднала необходимост от тях, Министерският съвет взе решение да се отнеме от ПГ „Иван Хаджиенов“ в гр. Казанлък правото на управление върху имоти – публична държавна собственост и ги обяви за имоти – частна държавна собственост. Имотите са в Казанлък и са построени върху територия, собственост на „Арсенал“ АД: учебна сграда с два корпуса, учебна сграда с кабинети по практика и складове.

2010 – Лаура Сантисо – изпълнителка на фламенко, представи пред учениците от ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” своя танцов фламенко-спектакъл. Сантисо имаше идея в бъдеще да създаде в Казанлък своя школа.

2011  – За първи път в Казанлък бе проведен Националният фестивал  на виното „Вино и рози“ – по време на Празника на розата. При закрита дегустация бе проведен и конкурсът за „Розе“ 2011 година.

2011 – По време на тържественото заседание на местния парламент, открито от председателя Васил Самарски, с участието на гости от побратимените градове, бе подписана Харта за засилено сътрудничество в сферите на културата, образованието, спорта, икономиката и туризма между Казанлък и френския град Грас. Тя бе официално подписана от кметовете Стефан Дамянов и Жан- Пиер Лелю. Официално бе открита в Казанлък сградата-хексагон на Алианс Франсез, строена 4 години.

2012 – Над 30 деца в две възрастови групи – 4-5 години и 6-7 години, дебютираха  на сцената на читалище „Искра” в 22-то издание на Конкурса за детска песен. Над 500 бяха раздадените награди за 22 години, 30 бяха наградите в 22-то издание на конкурса. Участниците, удостоени с първа награда, получиха и покана за обучителен курс във Вокална студия „Искрица” при НЧ „Искра-1860”. Михаела Дончева, Петър Георгиев, Никол Добрева бяха носителите на първа награда в раздела 4-5 години, а при по-големите с първо място бяха Иво Балджиев и Валентина Демирева. Журито  присъди и специални награди на дуета Рая и Радина Йовчеви и на Виктория Налбантова .

2012  – 98 деца от 12 български града участваха в националния  конкурс „Една българска роза“, който се проведе във Военния клуб в Казанлък. Признанието на журито заслужиха 11 казанлъшки таланти, сред които  Мария Попова,  Мариела Ганчева, Мария Ангелова, Маргарита Баролова.

2012  – Рекордьорката в хвърлянето на копие за девойки младша възраст Станислава Василева от ЛК „Цветанка Христова” – Казанлък спечели втора титла в дисциплината за 2012 г. от Държавното първенство за девойки младша възраст, което се проведе в София на Националния стадион „Васил Левски”.

2013 – Казанлък тържествено отбеляза 110 години от провеждането на Празника на розата. Събитията в празничната програма започнаха още от средата на месец май, като подготовката за тях бе започнала година по-рано. Официално празниците бяха открити на 31-ви май с тържествена церемония на централния площад, където бе предадена капсула с посланията на девойките, носителки на титлата Царица Роза, за да бъде вградена в бъдещия Музей на розата и отворена след 110 години. Със званието Почетен гражданин на Казанлък бе удостоен скулпторът Доко Доков, автор на скулптурата „Тракийката“ на централния площад. Над 7 хиляди души взеха участие в карнавално шествие, разделено на 10 тематични блока и преминали под мотото „Красота без граници и възраст“. Сред участниците в празничното шествие бяха представители на побратимените с Казанлък градове: Надканижа – Унгария, Верия – Гърция, Толияти – Русия, Търговище – Румъния, Кочани – Македония, както и група от Казахстан.

2013 – Всичките 22 участнички в конкурса за избор на Мини Мис Царица Роза, състоял се на пл. „Севтополис“, получиха корони от Царица Роза,2013 Юлия Николова.

2013  – Първата копка на Информационно-комуникационен център за услуги в гр. Мъглиж направиха кметът Господин Господинов и Гергана Савова, представител на неправителствената организация „Европа за нас”.

2013 – Спечелилите първи места в 23-я конкурс за детска песен, организиран от НЧ ”Искра”, получиха възможност да се обучават, безплатно и без да полагат задължителния конкурсен изпит, във вокалната група „Искрици” с ръководител Стефка Денева.

2013  – 68 деца, четвъртокласници от ОУ „Чудомир”, получиха свидетелствата си за завършен начален етап. Своя поздрав поднесоха мажоретките от студио „Чудо” и членовете на клуба по приложно колоездене, водени от Йовка Пашова. Сред получилите удостоверения за завършен 4-ти клас с отличие, бяха и четиримата талантливи възпитаници на преподавателката Роза Крушева, които участваха в списването на книжката „Магията на думите”. Това бяха децата от 4 „в” клас Теодор Господинов, Гергана Атанасова, Елизара Минчева и Андриан Димитров.

2014 – Рекорден брой творби участваха в поетичния конкурс „Магията любов“. „687 лирични произведения постъпиха при организаторите на 14-тото издание на конкурса. 229 автори от цялата страна изпратиха по три стихотворения, както предвижда регламентът“, потвърди в интервю Женя Димова от Сдружение „Кула“.

2014 – За първи път в Казанлък бе избрал да покаже третия си филм „Забранените кралства на Хималаите-Кралство Мустанг“ от поредицата за Забранените кралства нашият съгражданин Илиян Дончев. Бизнесменът и меценат Дончев е сценарист, оператор и режисьор на филмите си.

2014 – За първи път Община Казанлък стартира прием на документи за подпомагане на асистираната репродукция за семейства по метода ин витро. Това стана след  решение на Общинския съвет и приет Правилник за подпомагане на процедури ин витро на лица с репродуктивни проблеми. В бюджета бяха предвидени средства в размер на 7500 лв.

2014 – „Бялата маслодайна роза е подходяща за биологично производство. Тя може да се отглежда не само в Казанлъшкия регион, но и в полупланинските райони“, каза в интервю директорът на Института по розата и етеричномаслените култури доц. Васил Базитов. „По-устойчива е спрямо гъбните болести, по-малко е взискателна към почвите и в сравнение с червената роза – по-издръжлива на ниски температури“, допълни той. В Института работеха за създаване на нови сортове рози, които да са подходящи за сушене на цвета.

2014 – Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с младежите от ПМГ „Никола Обрешков“ и ПГ по лека промишленост и туризъм, които бяха на бейзболно обучение във Форт Уейн, Индиана, по линия на Американската организация „Уърлд Партнерс България“. По време на посещението те посетиха Световната бейзболна академия във Форт Уейн и проведоха обучение там. Учениците бяха придружавани от учителите по физическо възпитание Николай Скляров и Симеон Кушев, както и от Ричард Уитмър, управител на „Уърлд Партнерс България“, и съпругата му. В ПГ по лека промишленост и транспорт по бейзбола бяха запалени 40 ученици, от които 20  момичета. За тренировки, както на отбора, пътувал по САЩ, така и на останалите любители на този спорт, база в Казанлък липсваше.

2015 – Снимки на отровни змии разпространиха в социалните мрежи казанлъчани. Някои специалисти коментираха, че заради влажния сезон популацията на влечугите се увеличава. В Казанлъшко за последните седмици имаше двама ухапани от отровни змии.

2015 – Състезателите на казанлъшкия клуб по ММА – СК „Аргус ММА“ се завърнаха с медали от Държавното първенство за аматьори във Враца. Над 200 бойци от 24 клуба се състезаваха в две игрални зони: клетка и татами. Шампионски титли за Казанлък спечелиха Гюлтен Котелов в категория до 65 кг и Тенчо Караенев – до 93 кг.

2016 – Двама мъже загинаха на място при тежка катастрофа до Мъглиж на подбалканския път София – Бургас. Петима са в болница, четири, от които с опасност за живота.  Инцидентът станал около 23:30ч. снощи. Лек автомобил Опел блъска „Фолксваген Голф“. В Голф-а са пътували 6 души.  Водачът му предприел обратен завой, излизайки от бензиностанция, без включени светлини и мигач. Тогава в него се удря Опел

2017 – При изключителен интерес в парк „Розариум“ се състоя Шестото изложение “Хлябът на българина – обред, бит и вяра“. То премина с присъствието на бившия вокалист на легендарната група „Юрая Хийп“ Джон Лоутън, който засне документален филм за Розовата долина и кулинарната изложба намери подобаващо място в лентата.

2019 – Десетки хора са изявили желание за съпричастност към възрастните Михайл и Краси, чиято къща изгоря след като мълнии паднаха върху нея. Покривът на къщата е изцяло изгорял. След продължилите снощи валежи домът им е наводнен до основи. Строителни хипермаркети и фирми от Казанлък ще помогнат за възстановяване на къщата. Кметът на Казанлък заяви, че общината ще разчисти след пожара и ще помогне за възстановяването дома на възрастните хора. Докато това се случи те ще бъдат настанени в общинско жилище близо до изгорелия им дом.

2019 –  От проливните дъждове през последните няколко дни започна да се руши новоизграденият мост в Енина. Заради обилното количество дъжд нивото на Старата река в селото се покачи, което доведе до разширяването на речното корито, както и до деформация на пътното платно на моста.

2020 – В чест на великия български народен лечител Иван Раев, кметство Шипка организира засаждането на вълшебен кът на билките в новия си парк, в центъра на градчето. Целта е децата да се запознаят с лечебните растения на живо, да научат за свойствата им и да ги пазят. В билковата градинка на шипченци бяха посадени невен, дива ягода, маточина, мащерка, риган, босилек, здравец, бял равнец, ехинацея, мента, градински чай и др.

2020 – Деца от град Шипка сами боядисаха съоръженията на кварталната си детска площадка. Добрата инициатива е поредна за Спиро Георгиев Димитров, Атанас Георгиев Димитров и Христо Василев Щерев, които преди 2 години засадиха декоративни храсти и облагородиха паркчето край ул. „Добри Карталов“. Сега редовно окосяват тревата, грижат се за чистотата, както на площадката, така и на близката автоспирка.

2020 –  Дълбоки рани в областта на кръста, бъбреците, целият кръст, ръцете и краката. Това са жестоките наранявания на 10 годишно момче от град Крън. Инцидентът е станал през почивните дни. Детето е нахапано от 50 килограмово Кане корсо. Собственичката, която го разхождала казала на детето, че кучето било злобно. Разхождала го с повод и нашийник без намордник. Кучето се нахвърлило върху детето и близо десет души го разтървали. Има множество шевове след инцидента. Предстои му няколко месечно възстановяване. Няма опасност за живота.

2021 – Изложба „Долината в обектива на казанлъшки фотографи“ представи около 60 черно-бели и цветни фотографии на 29 автори. Казанлъшките фотографи са снимали красотата на Розовата долина в природа и човешки лица. Тя бе изложена в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства. Събитието бе включено в програмата за Празника на розата. В изложбата са включени фотографиите на Виктор Маринов, Тихомир Начев, Росица Димитрова, Илиян Мичев, Пламена Радукова, Иван Бонев, Иван Бучакчиев, Веселин Атанасов, Радка Данаилова, Ангелина Александрова, Димитър Димитров, Шериф Аликехая, Величка Николова, Красимир Попов, Макс Буковски, Деян Косев, Желиан Николов, Веселин Бонев, Пламен Петков, Цанко Вълчанов, Енчо Славов, Добромир Димов, Градимир Йовчев, Костадин Димов, Галина Маринова, Александър Иванов, Галин Рачев и Йонко Русев.

2021 – Около 20-годишен мъж скочи от 8-етажен блок в кв. „Изток“ в Казанлък. Трагедията се  разигра пред вход „Е“ на блок 42 рано сутринта. Сигнал за инцидента е подаден преди 7 часа от живущи във входа. Пристигналите на място екипи на полиция и Спешна помощ само са констатирали смъртта на младежа. По думи на живеещи в блока, загиналият не живеел там.

2021 – Директорът на ОД на МВР – Стара Загора Стоян Стоянов бе сменен. На негово място застава досегашният началник на 1-во РУП Николай Колев. Не бяха изнесени мотиви за смяната. Самият Стоянов бе преназначен в София.

2021 – Единственият кмет от БСП на територията на община Казанлък – Иван Колев, алармира чрез Фейсбук за груб тон и заплахи, отправени му по телефона от общинския кмет – Галина Стоянова. Кметът на село Овощник Иван Колев твърди, че в телефонен разговор Стоянова се е заканила: „Отсега нататък ще видиш ти“. Причина за гневния монолог било отсъствието на кмета Колев от събрание но ГЕРБ в селото, което според Галина Стоянова било „неуважение“. Колев е кмет вече пети мандат и успя да пребори конкуренцията от ГЕРБ на Местни избори 2019, така той стана единствения кмет от БСП сред 19-те селища на община Казанлък. Ето и целият текст от статуса на кмета Иван Колев: „Е не…не издържам, това повече не може да продължава така. Изключително съм разочарован, огорчен, но най-вече възмутен от поведението на висш общински администратор в община Казанлък, а именно – самият кмет на общината – г-жа Галина Стоянова. Г-жа Стоянова си позволи да се държи нагло, гневно и безскрупулно в телефонен разговор с мен. Причината за избухването и придружено и със заплахи е фактът, че не съм посетил снощното събрание на общинските съветници на ГЕРБ в с. Овщник. На събранието е присъствал и председателя на Общински съвет Казанлък – Николай Златанов /ГЕРБ/ и това, че не съм отишъл специално да го поздравя, се счита от г-жа Стоянова за особено неуважение и „от тук нататък ще работиш без общинския съвет“ ми се закани в слушалката /каквото и да означава това/ и завърши с „толкова глезотии съм ти изпълнявала, но от сега нататък ще видиш ти“. Така и не разбрах какви „глезотии“ е изпълнявала на територията на с. Овощник, но обещавам да я запитам и разбера следващия път. Г-жо Стоянова припомням Ви ,че аз съм кмет на с. Овощник – пети мандат. Избран съм с гласовете на БСП и нито като човек, нито като кмет съм длъжен да посещавам сбирки на вашата партия ГЕРБ. Избран съм на мажоритарни избори и Вие не сте ми началник, въпреки ,че се опитвате да се държите като такъв. И последно, колко ниско може да падне един общински кмет, за да си позволи да заплашва един кмет на населено място, за това че чинно не е присъствал на събрание в селото организирано от тяхната партия ГЕРБ? Жалки сте!“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram