Директорът на „Арсенал“: Български калашници в Париж – пълни глупости

Държавната фирма „Арсенал“, която е произвеждала автомати „Калашников“ до 1990 година, не е осъществявала износ. Това каза в ефира на БНР Николай Ибушев, който е изпълнителният директор на вече частните военни заводи в Казанлък, във ръзка с изтеклата информация, че автоматите, с които са стреляли терористите в Париж на 13 ноември, са произведени в България.

Ибушев каза, че „това са глупости“. Според него автомати с марката „Калашников“ в Казанлъшките оръжейни заводи са се произвеждали до 1985 година, за това къде са търгувани по това време, могат да отговорят единствено от „Кинтекс“, които са осъществявали продажбите зад граница на оръжие, произведено в България.

Как обаче калашниците са попаднали в ръцете на терористите, на този въпрос, според изпълнителния директор на „Арсенал“ едва ли някой може да отговори.

„Автоматите, които сега се произвеждат в казанлъшката оръжейна фирма, не носят марката „Калашников“, уточни Ибушев и коментира, че щом всички търсят оръжието на „Арсенал“, в това число и терористите, значи то е добро и с високо качество.

Той каза още, че увеличаването на производството, заплатите на работниците и разкриването на нови цехове показвало единствено, че се правят добри инвестиции.

„Арсенал“ има големи пазари, особено в САЩ“, посочи Николай Ибушев./dailypress.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram