Дечко Овчаров спечели бронз на Световните игри в Сочи

На Световните игри в Сочи, организирани от Международната спортна федерация на ампутации и инвалидни колички (IWAS), българите продължават с успехите си. Казанлъчанинът Дечко Овчаров е с бронзов медал на копие с 42 метра /от 7 параатлети/.

В Краснодарския край на Русия и най-голям черноморски център общо над 600 състезатели с увреждания от 34 страни участват в Световните игри в Сочи в спортовете лека атлетика, стрелба с лък, канадска борба, пара-таекуондо, плуване и тенис на маса.Българските представители са десет – девет в леката атлетика и един в тениса на маса на базата на зимната олимпиада преди година.

Утре за Даниела Тодорова и Дечко Овчаров е надпреварата на диск.

Българските състезатели спечелиха четири отличия в първия ден на Световните игри в Сочи. Даниела Тодорова стана шампионка на тласкане на гюле в клас F55 с личен резултат от 7.03 метра, а Ружди Ружди беше най-добър в същата дисциплина при мъжете също с личен рекорд от 11.80 метра.

Иванка Колева заслужи сребро на гюле в клас F56 с лично постижение за сезона от 8.19 метра, а Християн Стоянов финишира втори в бягането на 1500 метра за 4:24.20 минути.

Силно се представи и Денислав Коджабашев, който записа три победи в груповата фаза на турнира по тенис на маса и по-късно днес ще играе на полуфинал.

Общо над 600 състезатели с увреждания от 34 страни участват в Световните игри в Сочи в спортовете лека атлетика, стрелба с лък, канадска борба, пара-таекуондо, плуване и тенис на маса.

Българските представители са десет – девет в леката атлетика и един в тениса на маса.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram