Децата от Детска градина „Буратино” изпратиха на света писма за мир

Бели и сини балони полетяха в небето за мир от двора на Детска градина „Буратино”. Така Градината се включи в общото послание на 11 страни за мир в света.

Заедно с деца и ученици  от Франция, Италия, САЩ, Естония, Румъния, Турция и др., двете подготвителни групи „Арлекин” и „Артемон”  рисуваха за мир и  хармония  по света. Това бе част от европейски е-туининг проект под егидата на френски учебни заведения с мотото „Свобода, равенство, братство“. Името на проекта  е  „Нека да изпратим писмо за мир в небето“ (Let’s send a peace letter in the sky).

За образователния проект бяха изработени 50 цветни картини, изобразяващи мира според детските очи, и в един и същи час с всички останали участници,  малчуганите пуснаха своите бели и сини писма в небето.  „ Детското вълнение бе неописуемо, че изпращат писмо за мир, емоцията – огромна. Децата разбират мира, като се прави добро и вярват в него”, разказва Искра Спасова координатор на проекта за „Буратино”. В него участваха в рамките на близо месец 6-годишните деца от подготвителните групи.

БУРАТИНО 🙂

001003004005006

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram