Децата на „Селт“обраха медалите от „Трофея на Белград“

Двадесет медала и четири купи- точно толкова са отличията, спечелени от децата на КЕС „Селт“ в Белград, където на 31 октомври се проведе последното за годината състезание – балканско първенство по спортно катерене „Трофея на Белград“. Състезанието в сръбската столица провеждат Община Белград и Министерство на спорта на Сърбия. Над 50 деца от страна на домакините и български катерачи участват в традиционото състезание, което се провежда на две различни места – в столично училище и на брега на р. Сава, разказа в интервю за ПРЕСС ТВ, след завръщането на спортистите, треньорът на „Селт“ Никола Недялков.

Висока близо 15 метра стена, разположена на над 300 кв. метра площ, се налага да катерят младите спортисти на „Селт“ по време на еднодневните стартове. От спечелените 20 медала, 16 са златни. Още два сребърни и два бронзови трупат в сметката на клуба при представянето си младежите.

 

Въпреки че за децата сезонът на състезанията приключи, в „Селт“ продължават да тренират. Трима представители на клуба – Васил Цветков, Йоанна Цветкова и Иван Бонев ще се борят за отличията на държавното първенство при мъжете и жените тази събота и неделя в София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram