Децата на ОУ „Кулата“ събират помощи за българчетата в Украйна

Основно училище „Кулата“ активно се включва в благотворителната кампания „Деца помагат на деца“ на Министерството на образованието и науката, която се осъществява със съдействието на Българския червен кръст. Днес и утре, до 24 март, включително, казанлъшките ученици ще събират помощи за своите връстници в българските неделни училища в Украйна.

В страдащата от войната страна работят 63 неделни училища. По данни на просветното министерство, от началото на годината в тях учат над 10 000 деца от Киевска, Одеска, Лвовска, Николаевска и Запорожка област.
В рамките на доброволческата инициативата „Деца помагат на деца“ се събират дълготрайни хранителни продукти -макаронени изделия, ориз, зърнени храни, мюсли, хигиенни материали – прах за пране, сапун, веро, шампоан, миещи препарати, хигиенизиращи кърпички, четки и пасти за зъби, раници и други ученически пособия. Списъкът е изготвен от самите неделни училища.
Чрез БЧК пакетите ще бъдат транспортирани до границата на Украйна. Разпределянето за даренията за нуждаещите се ще поемат 12 организации на българи в засегнатата от войната държава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram