Детски зимен празник на Бузлуджа тази събота

Туристическо дружество „Сърнена гора“, гр. Стара Загора, със съдействието на Община Стара Загора, за четвърти път е организатор на Детски зимен празник, който ще се проведе на поляната до хижа Бузлуджа („малка“), в подножието на историческия връх. Началото ще бъде дадено в 11:00 часа, на 18 февруари 2023 год., събота.
Програмата предвижда състезания с шейни, спортно ориентиране, семейно сърфиране с лодка по снега, весел крос, изработване на снежни фигури и други забавления. За старозогорци е организиран безплатен транспорт, с автобуси, които ще тръгнат от паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев“, в 9:15 часа. и с предварително записване на тел. 0883 225 055, до 18:00 часа на 16 февруари, четвъртък.

Желеещите да участват могат да се придвижат и с личните си автомобили до мястото на провеждане на проявата.

Ето какво заявяват организаторите в публичната си покана към гражданите за обявеното в социалните медии спортно събитие:

Ще Ви очакваме на поляната до хижа Бузлуджа („малка“) заредени с добро настроение и подходящо екипирани за зима. От нас очаквайте много приятни изненади, весели игри, музика, танци, награди, както и безплатен топъл чай през целия ден и греяно вино за възрастните. Доведете Вашите деца, доведете техни съученици, братовчеди, приятели – всички, които имат желание да се забавляват на снега.
Следим времето и снежната покривка в планината, засега прогнозите са в събота да има достатъчно сняг за снежни активности на открито. Следете фейсбук страницата Дружеството за да се информирате за актуалната информация около Детския зимен празник.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram