Детска градина”Слънчице” е победител от февруарската „надпревара” на „Промени Казанлък”

Приключи гласуването за кауза на месец февруари от проекта на Борис Кърчев „Избери кауза и промени Казанлък“. Кампанията известна и като „Промени Казанлък“, тече вече половин година, в нея се включват спортни клубове, детски градини, училища, площадки, различни каузи с една цел- промяна към по- добро, към усъвършенстване, към обединяване.
За месец февруари казанлъчани избраха своя фаворит. Най- много гласове(50,5% )събра каузата на ЦДГ №9 „Слънчице“ за „Закупуване на климатик за музикалния салон на детското заведение“. Предложението бе изпратено от Сабрие Петрова- директор на една от най-големите детски градини в гр. Казанлък. В нея се възпитават, обучават и развиват 160 деца от Община Казанлък, разпределени в шест възрастови групи. През 2012 година е направен основен ремонт с цел енергийна ефективност, но в следствие на ремонта се налага да се прекъсне локалното отопление на музикалния салон, който е така необходим за провеждане, както на празниците организирани в градината, така и за подготовката им, ежедневните сутрешни и следобедни раздвижвания на децата , ситуациите по музика, подвижни и музикално-подвижни игри и други занимания. Сега музикалният салон е студен и почти неизползваем, но дори и зимата да продължи при тях вече ще е топло. Още този месец ще им бъде връчена и новата придобивка- климатик с параметри подходящи за музикалния салон.
На второ място казанлъчани гласуваха с 38,3% за създаване на училищен кът с ликовете на казанлъшки творци и дейци, а на трето с най-малко останаха Пенсионерски клуб в гр.Казанлък с 11,2%, които се бориха за нови столове.
Само след няколко дни ще разберем и кои са новите каузи в проекта“Избери кауза и промени Казанлък“, а до тогава може да изпращате вашите предложения на адрес promeni.kazanlak.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram