Десислава Петкова: Г-жо кмет, лъжецът сам себе си съди!

До този момент нищо в управлението на Община Казанлък не можеше да ме учуди, но днес останах повече от изумена.

И то не от друго, а от това как един кмет безогледно лъже. Може би, за да прикрие нещо, което гражданите не трябва да разберат?

На днешното заседание на Общинския съвет Моника Динева отправи въпроси към общинското ръководство, свързани с КТБ и прехвърлянето на общинските пари там. Оказа се, че те са прехвърлени без провеждането на обществена поръчка, а заради най.изгодни условия. Само че през месец май тази година колегите ми от Медийна група ,,Вис Виталис“ отправиха питане по Закона за достъп до информация към г-жа Галина Стоянова относно посещенията й при банкера Цветан Василев и договора на Общината с КТБ. Та в този отговор от 05.05.2015 г., подписан лично от кметицата се казва през януари 2013 Корпоративна търговска банка е избрана след проведена обществена поръчка и договорът е сключен със спечелилия поръчката.

Пълна гнусна лъжа и то не от кого да е, а от кмет. Защото днес се оказа, че такава поръчка няма.

Кого лъжете, г-жо Стоянова, гражданите ли и защо – може би за да прикриете недъзите на собственото си управление? Е това бих преглътнала, но няма да преглътна как днес излъгахте с цялата си наглост Общинския съвет.

Защото сте казала, че сте избрали КТБ, защото те единствени Ви предложили автомобили. Пак лъжете! Защото, вярвам, не Ви е къса паметта и сигурно ще си спомните офертата на Общинска банка, които през 2013 г.са Ви предложили също автомобили. Лъжете, най– грозно както гражданите, така и Общинския съвет.

И само да Ви припомня -Общинските съвети са органи, формирани от населението, и чрез тях то се самоуправлява, като решава основните задачи, свързани със задоволяването на неговите потребности.

Кои потребности задоволявате с тези Ваши лъжи – може би Вашите собствени …И знайте, че човек попада най-лесно в капана на лъжата, когато тя отговаря на желанията му….

И както го е казал Хорхе Букай ,,Лъжецът не се бои от последствията, от обвинението на другите, нито от присъдата им. Той сам се е обвинил и се е осъдил вече. Виждаш ли? Присъдата е произнесена. Лъжецът се крие от собственото си обвинение, от присъдата си и от своята отговорност. И както ти казах проблемът не е в някой друг, а в този, който лъже.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram