Депутатът Донка Симеонова участва в среща „За делниците на българското образование“ в Карлово

Депутатът Донка Симеонова участва в инициатива на националната кампания „За делниците на българското образование“ в Карлово, заедно със своите колеги от „БСП за България” Веска Ненчева, Ирена Анастасова и Стоян Мирчев, членове на парламентарната комисия по образование и наука. Инициативата бе подкрепена от местната власт в Града на Апостола. В дискусията участие взеха  учители и директори на детски градини и училища от няколко общини в област Пловдив – Карлово, Сопот, Калояново и Хисаря.

Участниците поставиха въпроси, свързани със създадения хаос и напрежението от Закона за образованието в българската образователна система – формулите за финансиране на училищата, превръщането на директори и учители в администратори, финансирането на частни училища, липсата на кадри и дефицита, който ще настъпи след няколко години, създаването на обществените съвети и техните правомощия, въвеждането на задължителни електронни дневници, наредбата за приобщаващо образование и разтоварването на учебното съдържание.

„След влизане в сила на ЗПУО учителите имат нужда от подкрепа и възможност да се чуе думата им. Това правим в продължение на цяла година. Разговорите с педагозите ни дават основание да задаваме въпроси и отстояваме мнения в работата на комисията”, заявиха депутатите на БСП.



Областен съвет на БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram