Ден до конкурса „Царица Роза 2013“

„Мили момичета – кандидатки за короната „Царица Роза 2013″ – пожелавам успех на всички ви на конкурса и най-вече добро настроение. Обещавам, че и аз ще се погрижа за него като ви изпея няколко песни от новия ми албум:) Ще се видим на 10-ти май от 19 ч в града с най-красивите момичета – Казанлък!“, това написа на стената си в социалната мрежа Фейсбук певицата Светла Иванова, която е част от празничната програма в конкурса-спектакъл „Царица Роза 2013“.
Днес са последните репетиците, преди утрешната генерална, за участничките в тазгодишната надпревара.
Община Казанлък осигури дрехите за І и ІІ кръг от конкурса. Момичетата имат организирани грим и прическа в салон с професионалисти.
Всяка прическа е позволена, избира се от кандидатката, единствено условие е без поставяне на екстеншъни, изкуствена коса или допълнителна.
За момичетата има избран и специален грим тип ”Natural ”за постигането на по естествена визия, както е по регламент.
Конкурсът ще премине в три кръга. В началото е ревюто „Малка черна рокля”. Момичета ще са облечени с неофициални спортни рокли. Целта е представянето и запознанството им с жури и публика по предварително попълнени от тях анкетни карти. Акцентът ще бъде тяхната външност, сценично поведение и качества.
Вторият кръг е озаглавен „Тракийки от Долината на розите”. Кандидатките за мястото на Царицата ще са облечени в бели роби, ще са боси и ще носят кошници с розов цвят. Следва кръгът на официалните рокли. Облечени в своите бални рокли най-красивите абитуриентки на випуск 2013г. ще дефилират пред публиката в ДК „Арсенал“.Те ще представят и своето послание за града.
Критерии за оценка на кандидатките са външност и физически данни, елегантност, чар и пластичност, комуникативност и сценично поведение, интелект, обща култура и излъчване, артистичност и индивидуалност.
В конкурса „Царица Роза“ тази година участват 21 момичета от ПМГ „Никола Обрешков“, СОУ „Екзарх Антим І“, ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, Гимназия „Петко Стайнов“, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм и Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram