Денонощна охрана на гробищния парк, разширяват и паркинга

Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ с директор Николай Чалъков от два месеца е поело изцяло поддръжката и стопанисването на общинския гробищен парк. Чалъков съобщи за редица предприети инициативи, за подобряване състоянието на траурния парк.
Общинското предприятие почти е окосило тревата в гробищния парк. Слагат се две нови чешми в новите гробища и се ремонтират 8-те в стария гробищен парк. Отделно са сложени и 14 контейнера за смет, чрез които да се поддържа чистотата в парка. Предвиждат се и нови услуги, като засаждане на цветя и поддръжка на гробно място, за хора които нямат възможност да го правят, като цената тепърва ще се уточнява, но при всички случай ще бъде социална и поносима сподели Чалъков.
Предстои алеите да бъдат номерирани, като цялата подръжка на парка се осъществява от общинското предприятие, в което работят над 180 души. Няма да бъдат назначавани нови служители. След няколкомесечен анализ Чалъков ще предложи на общинския съвет актуализиране на цените за погребения, като очакванията са те да бъдат по – ниски от досегашните.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram