Денис Искрев с шанс за медал от последния старт в Черноморската лига

До края на второто издание на Черноморската колоездачна лига, в която казанлъшките „лястовици“ участват за първа година, има още един старт – на Слънчев бряг, а вече е готов състезателният календар за 2015 г. Той е много по-амбициозен от предишните две издания на Лигата – по-наситен и по-разнообразен. Има и новост – към шосейните състезания за момчета и юноши младша възраст, които вече са с 2 повече – 14, се прибавят и цели 6 старта по планинско колоездене – крос кънтри.

Първият старт за 2015-а пък ще е в град Ахелой – още в началото на февруари /крос кънтри/, а последният – в края на ноември, по традиция на Слънчев бряг, пак крос кънтри. Между тях – 18 критериума и кросове: от Варна на север, през нос Емине, та до Странджанските склонове към морето на юг.

Тази година на Слънчев бряг е финалът на сезона – на 4 октомври, когато ще бъдат излъчени победителите на Лигата и ще бъдат обявени най-добрите във възрастовите групи. Верните организации и фирми – спонсори на веригата, вече подготвят хубави награди за най-добрите, а всички вече поглеждат с нетърпение към началото на идващия, наситен с прояви, колоездачен „черноморски“ сезон. Към второто място при юношите младша възраст, петокласниците, се е прицелил и казанлъшкият колоездач Денис Искрев, с шанс за медал от съревнованието.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram