Демонстрации на празника на пожарникарите в Стара Загора

Picture 009 (Large)Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Димитър Драчев бяха днес гости на празника на пожарникарите, който бе отбелязан пред Общината в Стара Загора. Гости на тържеството бяха също зам.-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, директори на държавни институции и предприятия, стотици граждани.

Инж. Ранов отправи приветствие към директора на РД ПБЗН комисар Стоян Колев и служителите на РД ПБЗН. „Благодаря Ви за високия професионализъм, който ежедневно проявявате в работата си, за мъжеството и самоотвержеността, за високото чувство за дълг, за пълното себеотдаване. Пожелавам на Вас и Вашите семейства много здраве, лично щастие и успехи в отговорната Ви  задача – да опазвате живота и здравето на хората и материалните ценности на държавата”, каза той.

Комисар Колев награди отличили се служители на пожарната. След официалната част се състояха демонстрации на противопожарна техника и на справяне с различни произшествия. Най-голям интерес сред зрителите предизвика гасенето на запален при катастрофа автомобил и изваждането на пострадал пътник от другата ударена кола.

Picture 012 (Large)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram