Девойките на ВК „Казанлък“ са вицешампиони на страната при старшата възраст

Девическият тим на „Казанлък спечели сребърните медали от републиканско волейболно първенство при старшата възраст.
Младите „рози“ се разминаха със златото, след като в спора за първото място те отстъпиха с 1:3 гейма от ЦСКА в решителния мач от финалния турнир, който се проведе в спортна зала „Васил Симов“ в София.
Мачът бе напълно равностоен, с голяма интрига при всеки гейм, а „армейките“ го спечелиха с 24:26, 27:25, 25:22 и 25:16. Над 450 фенове бяха изпълнили залата, като и двата тима имаха своите поддръжници.
Срещата примена с голям заряд, напрежението често си казваше думата и затова мачът бе изпълнен с много обрати, емоции на публиката, гонитба в точките, отлични отигравания и оспорвана битка на игрището. Казанлъчанки играха много мотивирано и разнообразно и бяха много близо до успеха, но пропиляха шансовете за победа.
Бронзовите медали отидоха при младите волейболистки на „Марица“ (Пловдив), които победиха категорично „Левски“ с 3:0 (25:17, 25:13, 25:19).
Пети е тимът на „Локомотив 1929-Нидо“ (София). По-назад в класирането следват „Пирин“(Разлог), „Славия“ и  ЙЕБ (Шумен).
Тази седмица е финалният турнир за момичета до 13 години във Варна. Отборът ни води треньорката Ваня Соколова. В същата възрастова група момчетата на ВК „Казанлък“ ще пътуват за София, където през почивните дни ги очаква силен турнир за класиране на финали.
Днес и утре спортната зала „Арсенал“ е домакин на финалната надпревара по миниволейбол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram