Два сигнала за паднали дървета в община Стара Загора

До 14 часа са подадени само два сигнала на горещия телефон на общината за паднали дървета, вследствие на силния вятър. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора от Пламен Тодоров, началник отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“.

Един от сигналите е за дърво, паднало на пътя за Нова Загора, край разклона за село Горно Ботево. Другият сигнал е в рамките на града в района на „Загорка“, на ул. „Хан Аспарух“, екип от общинското дружество „Озеленяване и комунални дейности“ бързо са премахнали падналото дърво и движението в района е възстановено.

Пламен Тодоров уточни, че община Стара Загора е готова за зимния сезон. Общо 22 комбинирани машини за снегопочистване и разпръскване на материали и 9 специализирани машини за снегопочистване, както и друга техника, ще се грижат за зимната поддръжка в Община Стара Загора, съобщи още Пламен Тодоров. 

Уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора е с дължина 236 км, а на четвъртокласната 242 км. Извършен е преглед на специализираната техника за зимна поддръжка на пътищата в града и извън него. Ще бъдат извършвани и периодични контролни прегледи. Осигурени необходимите количества пясък, сол за технически цели и химически продукти за обработка на пътните платна при снеговалежи и заледявания, каза още Тодоров. 

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram