Двамата рекетьори на чуждия гражданин са установени от служителите на РПУ, Казанлък

На 02.09.2015 г. в 10.07 часа, в  РУ – Казанлък е получен сигнал чрез тел. 112 от служител на бензиностнация „Петрол“ в гр. Казанлък за германски гражданин, на когото на бензиностанцията противозаконно му е отнет лек автомобил.

На място е установен германският гражданин А. С., на 52 г., който е заявил, че е пристигнал в Р България на 22.08.2015 г.,  във връзка с познанството му с 20 годишната А. Ц. на 20 г. от гр. Габрово и се е настанил на хотел в гр. Габрово.

На 02.09.2015 г. А. С., заедно с А. Ц. и двама нейни познати се връщали от гр. Варна с автомобила на германския гражданин, като автомобилът бил управляван от А. Ц. По пътя същата завила към връх „Бузлуджа“, където тя и двамата им спътници, използвайки  нож, заплашвали А.С., с цел да го принудят да им даде сумата от 15 000 евро. Тъй като парите трябвало да бъдат изтеглени от банка, четиримата тръгнали към гр. Казанлък. Като стигнали до бензиностанция „Петрол“ А. С. успял да слезе от автомобила и потърсил помощ от служителката на бензиностанцята. В търговското помещение бил застигнат от А. Ц. която му нанесла удари, след което се върнала в автомобила и заедно със спътниците и, с лекия автомобил на германския гражданин, напуснали бензиностанцията.

По случая в РУ – Казанлък е  образувано досъдебно производство.

След проведени в периода от 02.09.2015 г. – 04.09.2015 г. бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Казанлък и РУ – Габрово, са установени извършителите на престъплението – А. С. на 20 г., Б. И., на 21 и К.Х., на 21 г., всички от гр. Габрово

Лекият автомобил, обект на престъплението, е открит в местност в близост до връх „Бузлуджа“, а регистрационните му табели са намерении, изхвърлени в напоителен канал в землището на с.Черганово, общ. Казанлък. Личните документи на А. С. и документите на автомобила  са открити в близост до паркинг, в подножието на връх „Бузлуджа“.

А. Ц. и Б. И. и К.Х. са задържани и са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл.213 а, ал.2, т.4 и чл.346, ал.1 от НК.

А. Ц. и Б. И. са с наложена МН „Задържане под стража“, а на К.Х. с постановление на РП – Казанлък е наложена мярка за процесуална принуда – „Задържане за срок до 72 часа“.

Работата по случая е проведена под ръководството на РП – Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram