Да отбележим заедно 131 години от рождението на Чудомир!

На 25 март 2021г., Благовещение, ще се навършат 131 г. от рождението на Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Във връзка с отбелязване на годишнината, дворът на Музей „Чудомир“ ще бъде отворен за всички желаещи да поднесат цветя на гроба му, при спазване на строги противоепидемични мерки.
Музеят обаче ще остане недостъпен за посетители, във връзка със заповед № РД-01-173 от 18.03.2021г. на министъра на здравеопазването. Празниците, посветени на Чудомир, тази година ще се проведат в онлайн среда. Предстоят виртуални концерти, изложби и утвърдената вече Национална научна конференция „Нашенци, век по късно, все така живи“. Тя ще бъде излъчена на страницата и сайта на музея. „Училище за карикатура“ ще се проведе онлайн на 29 март /понеделник/.

На 27 март /събота/, световно известната казанлъчанка Надежда Цанова и Росен Идеалов ще зарадват своите почитатели със запис на концерта „Духът на Романтизма“. Музикален онлайн поздрав от концерт „ROCK ‘N‘ ROLL & FRIENDS” – „Рок за приятели“ – на сборна рок формация ще получат и почитатели на тази музика на 27 март /събота/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram