Дарете и вземете „Без пари“ тази събота!

Инициатива „БЕЗ ПАРИ” подема тази събота (19 май) казанлъшкото сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. Всеки е добре дошъл пред офиса на организацията на ул. „Искра” 22 в от 10:00 до 18:00 ч. , за да остави непотребни за себе си неща и да вземе такива, които смята, че могат да му бъдат полезни, или просто да помогне в сортирането на получените вещи и да се запознае с новите доброволци, пристигнали в Казанлък по проект. 
„Заедно можем да дадем нов живот на нашите дрехи, обувки, книги, домашни потреби, играчки, дискове-видео и други, спортни аксесоари. Основната идея е да се намали купуването на нови неща и да се рециклират, използват старите, които все още са потребни. По този начин опазваме околната среда и намаляваме производството на продукти.“, заявяват от неправителствената организация.
Водени са разговори с няколко институции, където могат да бъдат дарени вещи.

„За сега имаме потвърждение за необходимост от обувки най-вече за деца, младежи и възрастни от страна на Центровете за настаняване от семеен тип в Казанлък, както и за Защитеното жилище „Оптима“ с. Овощник. Разговаряли сме и със Сдружение „Бъдеще за децата“, които също могат да оползотворят нещата, които им дадем. От Защитеното жилище „Оптима“ имат нужда от обзавеждане, тъй като ще местят жилището, също така се надяваме да получим и електрически уреди за тях. Очакваме Ви на събитието в добро настроение и готови да разпределим по предназначение получените вещи!“, приканиха казанлъчани от младежката организация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram