Дарения за библиотеката на Казанлък

Продължават да пристигат дарения за казанлъшката библиотека „Искра“, като през септември са в ход няколко инициативи, посветени на Европейските дни на наследството в България 2017 г.  Художествена и философска литература за читателите на Общинската библиотека постъпиха в заемната, благодарение на дарителите Даниела Койчева Коева, Ваня и Павел Златанови, като част от кампанията „Казанлъчани за Казанлък“.

В навечерието на новата учебна година за Детско-юношеския отдел постъпи щедро дарение от възпитаник на ППМГ „Н. Обрешков“ Мариела Славова, която също ще запише името си сред спомоществователите и приятели на институцията.

В началото на септември от Общинска библиотека „Искра“ обявиха началото и на  кампания за издирване на книги, издадени преди 1944 г., с основен акцент – книги и архивни материали за казанлъшкия край или от местни автори.

Към любителите на фотографията е отправено поредно предизвикателство. На  страницата на библиотеката във Фейсбук те могат да публикуват снимки на любими места в Казанлък, сгради, исторически, културни паметници и природни забележителности, свързани с местната история. Тази виртуална фотоизложба е част от инициативите на ОБ „Искра“ за Европейските дни на наследството в България. Темата за 2017 г. е „Наследство и природа: пейзаж от възможности“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram