Дана Стойнова застава начело на Дружеството на каракачаните в Казанлък

30 годишната Дана Стойнова се готви да встъпи в първия си мандат като Председател на Културно-просветното дружество на каракачаните в Казанлък.

Все още тече вписването на  новия председател и помощниците му в регистрите на Окръжния съд в Стара Загора, но до дни Стойнова ще е поеме официално функциите, уточни самата тя за Пресс тв. Заставането начело на дружеството на каракачанския етнос в общината на Дана Стойнова съвпада и с откриването на новия офис на неправителствената организация. Той ще отвори врата до края на месеца.

Доминацията на дамите, оглавяващи през годините Каракачнското дружество тук, е  безспорна. Гинка Щерева, Пенка Чилингирова и Елена Христова записаха мандати като председатели последните 15 години.

Дана Стойнова  изповядва: „Радвам се, че се реших да се върна в Казанлък. Макар и след много колебания”.  Дамата има щастлив брак, преди завръщането си у дома, прави кариера в bTV. Започва работа в предаването „Часът на мама”, режисира „Такъв е живота” и „Футболни съпруги”.

Преди столичното й   амплоа на автор и режисьор в една от най-големите телевизии у нас, стартира като водеща в ТВ „Тракия” в родния Казанлък. У дома Дана Стойнова за кратко е зам.директор и на театър „Любомир Кабакчиев”.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram