Група практикува Тай-дзи-цюан в Казанлък, бори стреса и болестите

От пролетта на 2013г в Казанлък отвори врати нов клуб, група, която практикува Тай-дзи-цюан , традиционно китайско „вътрешно“ изкуство, създадено от семейство Ян. Това е съвършенна система, чрез която посредством серия от упражнения и техники практикуващият се научава да увеличава физическата, психическата и духовната си енергия, да се освобождава от напрежението (дистреса), да подобрява здравословното си състояние, да се защитава и предпазва от болести. Кои са принципите на които се базира Тай-дзи-цюан и как въздейства като средство за здраве, разказва ръководителят на групата д-р Цветан Мицов.
Д-р Мицов и неговите съмишленици се събират всеки вторник и четвъртък в салона на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ от 19.00 до 21.00 часа или сбирките им са сред природата, където здравословният ефект се усеща много по-добре.
Подходящ за всякакви възрасти и Тай-дзи-цюан се използва за профилактика и лечение на редица заболявания, забавя стареенето, подобрява храносмилането.
Запазването на пълно физическо и психическо равновесие, в условията на спокойна умствена концентрация, е основното изискване за тренировката по Тай-дзи-цюан. Това е основа за развитие и усъвършенстване на личността.
Тай-дзи-цюан е път към равновесие на живота на практикуващия, чрез разбиране на мястото и ролята му в заобикалящия го свят.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram