Грейна коледната елха в Гурково и празнична заря огря площада

„Нека светлините на елхата, които ще запалим с Дядо Коледа и с всички вас, ритуално  пренесем в домовете си за повече топлина, доброта и вяра в чудотворната сила на Рождество Христово“, така се обърна кметът на Гурково Кънчо Папазов към деца и възрастни на празнично тържество в града. Той благодари сърдечно на ДГ „Латинка“, СУ „Христо Смирненски“ и на  НЧ „Войвода Генчо Къргов – 1920“ за коледната програма.

На площадната сцена вълшебно се появи Дядо Коледа, придружаван от Снежанка. Той заяви, че е прочел писмата на всички нетърпеливи малки и големи послушковци. „Те вече знаят, че ако силно вярваме и сме добри – всяко желание се сбъдва“, каза  Дядо Коледа по повод научената нова коледна история, разказана от  актьорите на казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“ пред най-малките.  

Кулминацията бе броенето от 10 до 1 и запалването на пъстрите светлини на коледната елха от Дядо Коледа и кметът на Гурково, които пожелаха щастливи празници на своите съграждани.

Празничният фойерверк, греяните напитки, скарата и сладките лакомства на площада допринесоха за празнични емоции и настроение за коледно-новогодишни празници. Коледен кът със светещи еленчета очаква желаещите за селфи и  фото спомени от изтичащата 2023 година и през следващите вечери.

Община Гурково

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram