Гравюри от слово на нашенец белязаха сърцето на Средна гора

Нажежена от словесния огън на автора панагюрската славна земя, откърмила Боримечката, срещна своя април още в късния следобед на 20 февруари. Но не бунт или въстание избухна в ресторант „Бонжур”, а пъстра мозайка от няколко изкуства.

Вечерта откри нашата талантлива певица Габриела Шкодрева. Песента, която тя изпълни, „Душата ми е стон”, бе специален подарък за всички гости и най-вече за главния виновник, станал причина за малкото тържество – Светлозар Стоянов.

Не журналистът, а творецът Светлозар блесна на преден план пред събралите се гости. Той представи новата си книга „Гравюра от белези”, като разкри и неизвестни факти от своята биография, които също са оставили своя белег върху творчеството му. Светльо прочете три от своите разкази, които оставиха противоречиви чувства у всеки. Ту тъга от нерозовата действителност зад злободневието, ту усмивка от поднасянето им с нужната доза индивидуалност и хумор.

„Направи ми приятно впечатление, че на премиерата имаше доста хора. Според думите на мои познати от Панагюрище, само на Недялко Йорданов е имало малко повече души, което за мен е чест. Хората бяха будни и проявяваха интерес”, заяви Светльо след края на премиерата.

„Силно впечатлен съм от организацията на събитието, в което се включиха много талантливи млади хора и обединихме няколко изкуства в тази вечер, която се превърна в един малък празник на всички видове изкуства. Благодаря за подкрепата!”, допълни още той.

А подкрепа към талантливия автор изразиха местните творци Нистор Хаинов и Моника Димитрова. Вдъхновени от разказите в „Гравюра от белези”, те изразиха своите впечатления чрез фотографии и картини, на които гостите се наслаждаваха през цялата вечер.

Една от изненадите оставихме за финала. Част от членовете на панагюрската рок група „MODICA“ направиха своя музикален поздрав за всички с няколко акустични песни, с които допълнително разчупиха обстановката и допринесоха за доброто прекарване.

Събитието уважиха председателят на ОбС Станимир Велчев, представители на Лайънс клуб в Панагюрище, представители на БЧК и БМЧК, панагюрски медии и граждани.

Организатор и инициатор на събитието е NoStop.bg

Текст Спаска Костуркова, снимки Спаска Костуркова и Мария Гугова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram