Горещо време, с краткотрайни валежи на места

Днес през страната от запад на изток ще преминава атмосферно смущение. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно след обяд на места ще превали и прегърми. Вятърът в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили – до умерен, в източните райони от страната ще остане от юг-югоизток. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София – около 32°.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. На места главно в Централна Стара планина и Родопите ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 18°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 20°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram