Гласът на Кисимов се носи на стотици метри около Шипка

Една от инициативите, които Сдружението на работодателите и индустриалците в Габрово осъществи във връзка с честването на 137 години от боевете на връх Шипка, бе свързана с поставянето на озвучителна система около Паметника на свободата и чрез нея на определен период от време през деня вече звучи поемата на Вазов „Опълченците на Шипка“ в невероятното изпълнение на Константин Кисимов.

Идеята на един от учредителите на СРИГ и известен габровски индустриалец г-н Пейо Пеев етази система да озвучава не само района на паметника, но звука да достига и до паркинга в подножието на върха и до паметника на Александър II.

Сдружението на работодателите и индустриалците в Габрово активно подкрепя всички инициативи свързани с предстоящото национално честване на Шипченската епопея, което е и един от основните приоритети в дейността на СРИГ.
На този етап монтажните дейности на озвучителната система вече са извършени, пробите са направени и гласът на Кисимов в несравнимото изпълнение на „О, Шипка“ звучи от няколко дни и се чува долу на паркинга, даже и по външните места на заведенията, убеди се екип на Пресс тв.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram