„Гладен депутат, закон не приема”

Последната си пресконференция като народен представител след разпускането на 41-то народно събрание, казанлъшкият депутат Емил Караниколов започна с брой на списание Икономист, в което има специална статия за него и благодарност за дейността му в скандинавските държави. 41-ят парламент си отива, но парламентаризмът остава, коментира народния представител, който представи детайлна ретроспекция за работата на парламента. Той коментира, че е отправил най-много питания от депутатите на ГЕРБ към правителството общо : 1 питане и 9 въпроса от общо 117-сет отправени от депутатите от неговата група. Караниколов е вносител на 7 закона. Той съжалява за неприемането на закона за чистотата на БГ език и за психотест за народните представители.
Като парламентарист Караниколов, бе член на 3 постоянни и 2 временни комиси. Така, както съм влязал с вдигната глава в парламента, го напускам с чест и достойнство сподели Караниколов.
От тук насетне, Караниколов сподели, че ще пише книга с афоризми за народното събрание, той подари на журналисти част от първите сред които „Гладен депутат, закон не приема“,“ по дрехите посрещат, по законите изпращат“, „Един месец срам, цял мандат депутат“ и др.
В типичният си шеговит стил Караниколов почерпи с торта журналистите, благодарейки за подкрепата на местните медии, като надписът на тортата гласеше „Сбогом мили“, като продължението, с усмивка Караниколов сподели –  мили парламент. С това той категорично коментира, че няма да се кандидатира за депутат в следващия парламент.

Очаквайте подробности.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram