Георги Гьоков: Отбелязваме 138 години Свобода с още по-голяма категоричност в настояването си да не позволим подмяна на историята

sn_ShipkaДепутатът Георги Гьоков изкачи 890-те стълби, които водят към Паметника на свободата заедно с хилядите родолюбиви българи, дошли на Шипка. „Днес, когато България отбелязва 138 години Свобода, ние почитаме паметта на всички загинали с особено вълнение и с още по-голяма категоричност в настояването си да не позволим подмяна на историята.”, каза Гьоков при срещите си с хората на планинския връх. Според него „днешното поколение сме длъжни да предаваме  признателността на българския народ към подвига на героите, защитили с кръвта си Шипченския проход и свободата на България,  увенчана от народа чрез величественият Паметник. Празнувайки Свободата, изстрадана с 500-годишно робство си припомняме драматичните исторически събития от въстанието на Константин и Фружин, през Априлското въстание ..до подвига на българските опълченци и руските войни.” Гьоков се поклони пред венеца на Българската социалистическа партия и положи цветя в криптата, където се съхраняват костите на загинали при отбраната на Шипка герои.

Гьоков участва в тържествения митинг за Трети март в подножието на Паметника, който  започна с 45 минути закъснение, заради забавянето на кортежа с гостите.  Липсата на добра организация от страна на домакините при придвижването на множеството граждани, пожелали да се изкачат в този ден на върха, образуваха  километрични колони от коли. „Подобни събития се планират седмици по-рано и изискват отлична подготовка, координация на институции  и опитни служители, за да не създават напрежение и хаос в празничния ден”, коментираха хората на върха.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram