Галактион към Борисов: „Много ти благодаря за Румен Райков“ (новия-стар директор на ВиК – Стара Загора)

Бойко Борисов кадрува в служебното правителство на Георги Близнашки, назначено от президента Росен Плевнелиев.

„Много ти благодаря за Румен Райков“ (новия-стар директор на ВиК – Стара Загора) с тези думи негово светейшество Старозагорският митрополит Галактион прегърна бившия премиер Бойко Борисов и го разцелува. От своя страна лидерът на ГЕРБ отвърна: „Нали ти казах в първия ден, първото нещо“, отговори Борисов с широка усмивка. „И така ще продължим всепобедно“ – пожела Галактион на Борисов.

Размяната на любезности и благодарности между старозагорския митрополит Галактион и Бойко Борисов се разигра днес в Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Сагата с директорите на държавното дружество не е от скоро. Румен Райков бе на поста дълги години, той бе назначен от Асен Гагаузов през 2006 година, но бе сменен от правителството на Орешарски с довод, че не се справя със задълженията и е довел дружеството до финансов колапс. На стола му седна инж. Радостин Миланов, бивш общински съветник от Павел баня. Преди месец обаче най-неочаквано той бе освободен и начело на старозагорското дружество застана 34-годишният Мирослав Желев. След няколко дневен престой, той също бе заменен. Със заповед на служебния министър на регионалното развитие и вицепремиер Екатерина Захариева инж. Райков отново пое ръководството на водното дружество.

Именно заради тази рокада днес Митрополит Галактион благодари на Борисов. Не са тайна за никой в Града на липите близостта на Райков с Галактион. Но и с представителите на политическите сили. /БГНЕС

[advpoll id=“11″ title=“Advanced Poll“ width=“270″]

Скандално! Бойко Борисов кадрува в старозагорско

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=xYErv7xJQhM’]

 

Един от първите хора, които посрещна в Казанлък старозагорският митрополит Галактион бе председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. След прегръдка между двамата камерите на журналистите записаха разговора между двамата. Там Галактион благодари на Борисов за Румен Райков, който бе уволнен и понастоящем назначен отново като директор на ВиК Стара Загора: „Много ти благодаря за Румен Райков“  заяви Галактион при прегръдката с Борисов. От своя страна той отговори  „Нали ти казах – в първия ден първото нещо“, „И така ще продължим всепобедно“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram