В Шипка и Бузовград вече нямат търпимост към убийствата на пътя

Стотици жители на град Шипка и от други населени места в община Казанлък излязоха на мирен протест с искане за изграждане на кръгово кръстовище на главния път на изхода от прохода Шипка. Именно тук, на 25 август, 20-годишно момиче загуби живота си в тежко пътнотранспортно произшествие.

Хората настояват за спешни действия и обезопасяване на кръстовището от страна на Агенция „Пътна инфраструктура”. За няколко минути движението по главния път на изхода от прохода бе блокирано, а протестиращите заявиха, че подобни акции ще се превърнат в ежедневие, докато не бъдат взети мерки.

“Исканията на хората са тук да бъде изградено кръгово кръстовище, да се постави шумяща маркировка и светещи пътни знаци”, заяви организаторът на протеста Андриян Качанов.

За опасностите, дебнещи на пътя, Пътната агенция е често информирана. Сигнали до нея е подавала и кметицата на Шипка Василка Панайотова. До този момент обаче няма реакция, затова с подписка жители на общината ще поискат спешни мерки за обезопасяване на кръстовището, както и на другото опасно в района – на главния път I-5 с пътя между град Крън и село Хаджидимитрово.

В неделния ден, когато бе обявен пореден национален протест срещу убийствата на пътя „Нямаме повече деца за убиване“, в Бузовград почетоха паметта на загиналото 14-годишно момче, пометено от пиян и дрогиран шофьор. Почернената майка благодари на всеки, отделил от времето си, за да сложи цветя и запали свещи пред паметната плоча на детето. „Ванко ще получи възмездие, ще се борим докрай всички убиецът му да влезе в затвора“, заяви Теодора Седмакова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram