В ход е подготовката за Шестия салон на казанлъшките фотографи

Салонът ще бъде открит на 14 декември 2023 г. от 17:00 часа в залата за временни изложби на Музея на фотографията и съвременните видуални изкуства в Казанлък.

В салона могат да вземат участие любители и професионалисти фотографи от Казанлък и населените места в общината. Автори, родени, учили или работили в Казанлък, но живеещи в други населени места, също могат да участват в Салона. Няма и ограничение във възрастта. Крайният срок за предаване на творбите е до 17:00 часа на 20 ноември.

Салонът не е тематичен, но е с конкурсен характер, отбелязват организаторите от музея. Предвидени са парични награди, като отличеният на първо място ще получи 500 лв. Класираният на второ място – 300 лева, а на трето – 200 лв.

Фотографиите могат да бъдат цветни, монохромни или черно-бели. Всеки автор може да участва с до 3 дигитални файла.

Членове на журито, което ще оценява творбите са: Александър Иванов (фотограф-художник), Антон Савов (EFIAP, ESFIAP), Бедрос Азинян (фотограф-художник), Желиан Николов (фотограф-художник), фотографът Йонко Русев, Катя Христова (уредник в Художествена галерия),  Пламен Петков (EFIAP) и Стефан Димов.

Журито ще преценява кои и колко творби ще влязат във финалната селекция. До приключване на оценяването авторите остават анонимни.

Творбите, включени в изложбата, ще останат във фонда на Музея на фотографията в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram