В Стара Загора се преклониха пред подвига на Левски

Picture 052 (Large)Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева присъстваха днес на общоградски ритуал, посветен на 143-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Тържеството се състоя пред паметника на Апостола на свободата в Стара Загора. На него присъстваха зам.-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, командирът на Втора механизирана бригада ген. Димитър Илиев, лидери на политически партии, стотици старозагорци.

Честването започна със заупокойна молитва, отслужена от свещеници от Старозагорската епархия. Стихове за Левски рецитираха деца от СОУ „Васил Левски”.

Picture 055 (Large)Венци и цветя пред паметника на Апостола поднесоха представителите на институциите, деца от различни училища и детски градини, много старозагорци.

Под звуците на химна на България всички сведоха глави в знак на преклонение пред подвига и делото на най-чистата и светла личност в българската история – Васил Левски.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram