В Община Казанлък стартираха празничните прояви

От тази вечер в центъра на Казанлък ще грейне коледната елха, с което стартират Рождественските празници. Запалването на светлините на площад „Севтополис „ е съпътствано и от тържество с талантливите изпълнения на мажоретки, балетни формации, вокални групи и много изненади за малки и големи.

С редица прояви е наситена празничната програма на Община Казанлък по случай коледните и новогодишни празници. Сборна изложба на казанлъшки художници е експонирана в Инфоцентъра до 16 декември. Хепънинг по повод 5 години от присъединяването на България към ЕС ще се проведе на площад „Севтополис“ на 7 декември от 17.30 часа, а на 13 декември от 17.30 часа в Инфоцентъра Коледен концерт ще изнесат вокалните групи при ОДК с ръководител Надя Тончева. Същият ден, час по-късно, НЧ „Възродена Искра“ ще поднесе коледен поздрав за хората със сняг в косите. В открита сцена за редица изяви ще се превърне площад Севтополис дни преди светлите празници. Училища, детски градини, читалища и пенсионерски клубове от общината ще се погрижат за празничното настроение на жителите и гостите на града, а за 19 декември от 18.30 часа е планиран да започне концертът на известният певец Веселин Маринов. „Добре ми дошли коледари“ се нарича концертът, който от 11 часа на 24 декември ще събере на площад Севтополис коледарските групи от общината. На следващия ден от 11.30 часа ще започне и коледното мегданско надиграване, организирано от НЧ Жар. На 25 декември по случай Рождество Христово във всички православни храмове ще бъде отслужена Празнична Света литургия .

Традиционно на 31 декември ще се проведе и новогодишното веселие на площад „Севтополис“, а първият ден на новата 2013 година казанлъчани ще посрещнат с благодарствен молебен за здраве и добруване, който ще бъде отслужен във всички храмове.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram