В Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране участваха и казанлъшките гимназии

Шестата Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2018 в Стара Загора е организирана от Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя.

В общинската зала за художествена гимнастика със свои щандове се представиха 20 Професионални гимназии и профилирани училища от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гълъбово, Павел баня, Гурково и Николаево.  Заедно с тях на Панорамата се представят и фирмите, с които училищата си партнират, съобщават от Община Стара Загора.

„С Панорамата показваме нашето отношение към професионалното образование и към бизнес партньорите. Всичко това е свързано с много труд, ще продължаваме да работим за още по-качествено образование“, каза Татяна Димитрова, началник на Регионално управление на образованието.

„Панорамата става все по-мащабна и по-полезна, показва засилената роля на професионалното образование в региона“, категоричен бе Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора. „Старозагорският бизнес, който заема водеща позиция в страната, Ви очаква“, допълни Стоилов. Той призова младите хора да се възползват от възможността да посетят утре предприятията, които отварят вратите си за тях, за да видят новото лице на старозагорската икономика.

Зам.-областният управител Петя Чакърова  пък подчерта, че Областната панорама дава реална възможност на учениците да направят правилния избор на бъдещата си професия.

На откриването присъстваха още народният представител Радостин Танев, зам.-кметът Красимира Чахова и арх. Банко Банов, председател на Клуба на работодателя.

Днес ученици и родители имат възможност да влязат в големите старозагорските фирми, а от 11.00 до 13.00 часа ще бъдат отворени всички професионални гимназии и оттам ще информират за посещенията в предприятията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram